Historie

Skarnes I.L. startet rett etter krigen opp med et tilbud om håndball og forsøkte seg med seriehåndball allerede året etter – 1946. Mangel på trenere og bane ga håndballen en treg start og laget måtte trekke seg.

Etter hvert fikk håndballen baner og trenere og Skarnes Håndball gikk ut av samarbeidet i Skarnes I.L. og dannet sitt eget styre. Med jevne mellomrom har klubben hatt opp mot 100 aktive spillere, A-lag både for damer og herrer og gode lag i yngres klasser, men har og hatt sine kriser og nedturer.

Prestasjoner og profiler
3 av spillerne som har vokst opp med håndballen i Skarnesmiljøet, har nådd den absolutte topp - de er blitt landslagsspillere.

Magnus Gullerud, født 1991, begynte sin håndballkarriere i Skarnes Håndball. Som 15-åring flyttet han fra Skarnes til Elverum. Et skritt nærmere drømmen. Fra Skarnes G16 til å spille med Steffen Stegavik, og trene under Christian Berge. Sommeren 2013 gikk han til den danske klubben Sønderjyske. 7. desember 2010 fikk Magnus sin debut på Herrelandslaget. Han har tidligere har spilt landskamper for både menn rekrutt, menn junior, menn ungdom. Per 07.12.14 har han 40 landskamper for Norges Herrelandslag.

Anne-Mari Krogsrud, som for 30 år siden hadde Norges beste venstrearm og var fast på landslaget som høyre bakspiller, og Tone Wølner, vår målvakt som i flere år var profesjonell håndballspiller i Tyskland og hadde kamper med flagget på brystet på 90-tallet.

En prestasjon i seg selv var det og at herrelaget på 70-tallet spilte seg opp i nåværende 2. divisjon ved å trene i en liten gymsal og spille hjemmekampene i Tråstadhallen.

I dag framstår klubben som ”på vei opp”, vi har et fulltallig styre, trenere som er engasjerte, positive og tildels godt skolerte. Vi forsøker å rekruttere unge trenere og har i dag flere unge jenter som er assistenttreere lag i rekruttserien.

2 dommere har i mange år dømt for SH: Harald Dagfinnrud og Roar Thorstensen – takk!

I tillegg har vi tre nye, Dommer 1, Katinka Toterud, Leonora Lie og Guro Ronglan.